Jau nebe pirmą kartą girdžiu, kad Wyeast mielės uždėtos tiesiai iš pakelio, lėtai „užsikuria“. Pusantros, dvi, pustrečios paros – tokius skaičius pateikia ponasniekas, audryla, alugeris ir kiti. Tai patvirtina ir mano patirtis.
Kita vertus, kai naudojamas šviežiai nuimtas pyragas, pradžia greita ir fermentacija labai aktyvi.
Daviau sau žodį daugiau Wyeast’o mielių tiesiai iš pakelio nedėti, o prieš tai jas „pažadinti“ nedidele, trumpa, pergalinga fermentacija. 2 litrai 1,040 misos 4 paras – toks mano receptas skystoms Wyeast mielėms iš pakelio.
Prieš savaitę dariau su Wyeast London Ale mielėm. Man tai buvo pirmas kartas su skystom mielėm. Po paros laiko starteris pradėjo čiut čiut putoti….. Žodžiu mažai paros, tikrai mažai. Kitą kart ruošiu starterį minimum prieš dvi paras.
aš savo Wyeast siunčiausi iš britų, taip kad čia ne savasalus.lt problema. Su galiojimo terminais irgi viskas normaliai. Kai taip ilgai neužsivedė skaitinėjau užsienio forumuose, tai supratau, kad problema dažna, kaip ir sako Gytis – jos pirmą kartą kuriasi sunkokai, o po to viskas ok.
Aš visada darau starterį 1 parą. Bet su britiškomis mielėmis šitas nepasiteisino.Britiškomi mielėm reikėjo 2,5 paros. Kitas įtarimas partija nekokia. Kiek žiūrėjau mano British Ale II mielės buvo 5 mėn. senumo.
Bet kad masiškai visi apie tai kalba. Gali būti, kad dėl ilgos kelionės į Brouwlandą jos praranda formą. Paskui dar saugoma šaldytuve kelis mėnesius, paskui kelionė furoje į Lietuvą.
Iš savo alaus atsiimu per 1-2 dienas nuo atvažiavimo, jie turbūt čia mažiausiai prie to prisidėję.
tai manau, kad savasalus gauna tai ką duoda brouwland. Esmė,kad šį kart matyt Brouwlandas davė senesnių mielių. Nors jos atitiko galiojimą laiką ir pagal Wyeast instrukciją reikia starterį laikyti 24-48 h + 3h agitacija. tai viskas kaip ir patenka į rėmus. Bandau daryti išvada, jog užgyvenimo laiką galima nuspėti pažiūrėjus į galiojimo laiką. Nes man su Lambic, German Ale ir Weheinstephan tokių problemų nebuvo -starteris gyvendavo po 12h.