Verdant alų (pvz kvietinį) salinimas neretai yra varginanti procedūra, nes būtina gana tiksliai išlaikyti temperatūrą tam tikrais laiko intervalais.
Pvz.:
43 C 10 min
55 C 10 min
65 C 60 min
78 C tekinam

Tai štai užsukus į Thomas Phillips parduotuvę Žirmūnuose, Vilniuje, radau šį darbą palengvinantį įrenginį.
Jis guli butinių el. prietaisų skyriuje, apatinėje lentynoje. Vadinasi „karšto vyno puodas“, kainuoja 183Lt.

Šis įrengimas sudarytas iš plastikinio sandaraus dangčio, puodo su kranukiu ir pagrindo po puodu, kuriame įmontuota el. viryklė su termostatu. Termostatas sugraduotas nuo +40C iki +100C kas 10 laipsnių.

Manau, kad tai gana tobulas įrengimas kaip už tokią kainą. Visų pirma puodas iš pažiūros atrodo didelis. Na, turbūt ~15L talpos. Ir su sandariu dangčiu bei kraniuku. Vadinasi ir salinti ir tekinti galima labai patogiai.
Antra – jame galima ir virti alų, kurį vėliau tuo pačiu kraniuku galima išleisti į fermentavimo indą. Be to, pastačius kiek aukštėliau – leidžiama misa bėgs plona srovele, tokiu būdu gerai įsiaeruodama.

Žodžiu paprastas, bet labai džiuginants atradimas. Gal kam pravers? 🙂