Kaip fermentacijos sąlygos veikia esterių ir fuzelinių alkoholių gamybą fermentacijos metu? Knygoje Yeast pateikiama ši lentelė:
Padidėjimas |
Esteriai |
Fuzeliniai alkoholiai |
OG |
↑ |
↑ |
Amino rūgštys/peptidai (per daug/per mažai) |
↑ |
↑ |
Lipidai |
↓ |
↑ |
pH |
– |
↑ |
Aeracija |
↓ |
↑ |
Cinkas |
↑ |
↑ |
Temperatūra |
↑ |
↑ |
Maišymas/Purtymas |
↑ |
↑ |
Spaudimas (CO2) |
↓ |
↓ |
Mielių kiekis(pitching rate) |
↓ |
↑ |
Akademinė, bet ne per daug. Skaitosi lengviau negu biochemijos ar mikrobiologijos vadovėlis.
Dėkui už naudinga info. Kaip pati knyga? Ar lengvai skaitosi?