Prieš kokias tris savaites visa mūsų naujai surinkta Pralo kompanija cementavosi „Būsi trečias“ brewpub’e. Šiaip jau gal ir per skambu taip vadinti vietą, kuri tarp visų švyturių siūlo tik 3 savo pačių alus. Bet tokių vietų Vilniuje yra tik keletas, todėl tebūnie.
„Būsi trečias“ siūlo savo šviesų, tamsų ir brandų. Ragavau šviesų ir tamsų, brandintam neužteko ryžto ir kepenų.
Pradėjau nuo šviesaus. 5-6 balai pagal atviro alaus skalę (max.30), kitaip sakant – tragiškas. Neskaidrus, žalsvos spalvos (apšvietimas buvo dirbtinis), bekvapis, vandeningas, beveik beskonis. Išgėriau 0,5 litro bokalą ir uždėjau kryžių. Vienintelis pasiteisinimas, kad tai buvo pirmas bokalas po ilgos darbo dienos.
Tamsus visai neblogas. Jų tinklapyje vadinamas juodu, o meniu tamsiu, su savo 6,5% ABV sakyčiau tai toks legvesnio kūno bockas. Detalės prisimiršo, liko tik bendras įspūdis. Kaip sakiau, jis neblogas. 19-20 balų pagal atviro skalę.
Tarp alaus ragavimų vyko testams naujokams „atspėk gėrimą“, todėl viso jų alaus paragauti nespėjau. Tiesą sakant, jų „brandų“ iškeičiau į Spaten šviesų lagerį, kuris nuo šiol man yra Munich helles stiliaus etalonas.
Rytinis galvasopės testas: fail.
Man, kiek pamenu, tai brandusis labiausiai patiko. Tik, kaip supratau, jie jo retai turi, nes jis ilgai brandina…
Trūksta brewpub'u. Bet manau viskas keičiasi labai organiškai . Prieš ~4-5 metus ant pirštų galėjai suskaičiuoti barus siūlančius kitokios produkcijos nei LT gigantų. O dabar situacija kardinaliai pasikeitusi – sunku rasti barą kur prekiautu vien LT gigantu produkcija 🙂
Alaus vartotojai tapo drasesni, nebijo ragauti įvairesnes rūšis. Tad tolimesnis etapas: brewpub'u atsiradimas. Įdomu ar namudiniai aludariai ras vietą šiame etape 🙂
Manau, kad tai priklauso tik nuo pačių aludarių.
Kaip rodo Molėtų entuziasto patirtis – vietos po saule yra 😉
"Visų šventųjų" baras tam turi galimybę – ir patalpų aplink apstu, ir rūsys yra.
Protingai pasiruošus ir gerai iškomunikavus – baras lūžtų nuo lankytojų.
2-3 mėnesio rūšys gal per brangu būtų. Sakyčiau sezoniniai ir proginiai/vienkartiniai alūs.
Nėra Vilniuje normalaus brewpub'o. Protingai dirbant, turėtų būti geras biznis.
Užuojautos.
Ir kartu- visai puiki medžiaga pamąstymui: bravoras ir baras "viename". Su trim-keturiom "pamėgtom" ir dviem-trim "mėnesio" rūšimis.
Business opportunity?