Šį kartą iš karto du finalininkai, nes alus-finalininkas buvo virtas dviejų aludarių. Į mūsų klausimus atsako Giniotas (alugeris) ir Jonas (west). Jų amerikietiškas rudasis elis „Konkursėlis pompursėlis“ laimėjo auksą amerikietiško elio kategorijoje, o finale, surinkęs 167 taškus (vid. 20,9 tšk.) užėmė 13-tą vietą.

Klausimas: Kodėl dalyvavai Atviro Alaus Taurėje 2012?
Atsakymas: Norėjosi pasižiūrėti kurioje vietoje esam su savo alumi. Ar jis skanus tik mums patiems ar dar kam nors.

K.: Kiek skirtingo alaus pateikei taurei, kodėl tokie alūs?
A.: 4 skirtingus, beveik visus kuriuos turėjom tuo metu.

K.: Ko tikėjaisi, kuris alus tau atrodė „perspektyviausias“?
A.: Tikėjomės laimėti aišku, tas kuris laimėjo ir atrodė perspektyviausias nes jį virėm specialiai konkursui.

K.: Kaip sekėsi?
A.: Sekėsi geriau nei tikėjomės. Alų įvertino labai gerai, buvo malonu skaityti gerus komentarus vertinimo kortelėse.

Apie alų finalininką

K.: Kodėl virei tokį alų?
A.: Ši receptą virėm ne kartą ir visa laiką gaudavosi gerai, todėl ir ėmėm šį salyklų santykį, mieles pasirinkom neutralias.

K.: Papasakok apie receptą, jo sudedamąsias dalis.
A.: Receptas paprastas kaip dvi kapeikos, turbūt lengviausiai išverdamas alus, nevargom nei su vandeniu, nei su temperatūrom. Sunkiausias etapas, tai sulaukti kol alus subręs, nes per daug šviežias jis ne itin įspūdingas. Visą esmę manau priduoda degintas salyklas bei jo proporcija, nes skonyje labai gerai juntamas kavos, šokolado skonis.

Mieles šiam receptui imame kuo neutralesnes kad atsiskleistu salyklai, o apyniai pagal skonį. Tik susimovėm su alaus priskyrimu prie kategorijos. Žinoma, jis visai nepataiko į amerikietiškio rudojo elio rėmus. Šį alų, kaskart minimaliai pamodifikuotu receptu, verdam jau ne pirmą ir ne antrą kartą, o pradėjom, matyt, su USA apyniais, todėl taip ir liko jis mums amerikietišku eliu.

K.: Apie procesą, jeigu buvo kokių nors ypatumų.
A.: Tai paprastas alus, standartinis salinimas, tekinimas 65-78, ir valanda virimo. Nežaidėm su temperatūrų pakopom, nei vandeniu, nes rezultatas iki šiol pilnai tenkino.

K.: Kodėl toks pavadinimas?
A.: Pavadinimas neįmantrus,nes virėm specialiai konkursui, taip ir liko darbinis variantas.

K.: Kaip sekėsi, kokius balus gavai pirmame ir antrame ratuose? Kokie buvo teisėjų komentarai?
A.: Sekėsi geriau nei tikėjomės. komentarai buvo geri, ypač nudžiugino kad alų gerai įvertino užsieniečiai. Gyrė, kaip amerikietiškąjį rudąjį elį, nors mažai ten ko amerikietiško 🙂

Apie save, apie savo alų

K.: Keletą žodžių apie save, apie alų kurį verdate.
A.: Mes paprasti namų aludariai, pagrinde verdam paprastus receptus gerti sau ir pavaišinti draugams. Neieškome įmantrių salinimo būdų nesistengiame paruošti super tinkančio vandens pridedant kalkių ar dar kažko. Tiesiog mėgaujamės pačiu procesu ir alumi. Tiesa, mėgstame šiek tiek skirtingas alaus rūšis, todėl, jei verdame kartu, tenka virti naudojant kompromisinį receptą. Tiesiog mėgaujamės pačiu procesu ir alumi.

* Fotografijoje Jonas (west)