Kovo 26 dieną pradėjome registraciją į Taurę. Šiuo metu užregistruoti 54 alūs. Registracija baigsis šią savaitę. Panašu, kad konkursui bus pateikta mažiau alaus, negu į pernai metų Taurę. Priminsiu, kad pernai buvo registruoti 62 alūs.

Šiemet kategorijas, kuriose pateikta mažai alaus, apjungsime su kitomis giminingomis kategorijomis. Šiuo metu suskaičiavome 10 kategorijų:

1. Mišrūs (su įvairiais priedais, su netipiniais salyklais ir pan.),
2. Angliški ir amerikietiški šviesieji eliai,
3. IPA,
4. Rudieji eliai,
5. Porteriai/stautai  (šias kategorijas gal būt išskirsime į atskiras),
6. Kvietiniai (visi witbierai),
7. Belgiški, abv < 6,5,
8. Abbey ir stiprieji belgiški, abv > 6,5, (gali būti padalinti į dvi kategorijas),
9. Stiprieji (senasis elis ir miežių vynas),
10. Lageriai (visi skirtingi ir nedaug pateikta).

Galvoju, kad daugiausia bus 12 kategorijų.

Rimtai svarstome visas degustacijas vykdyti vieną dieną, t.y. gegužės 11 dieną. Bet tam reikia daugiau teisėjų, nes finalo teisėjai neturėtų labai intensyviai dalyvauti kategorijų ragavimuose.

Pernai labai pagelbėjo „Leičiai“, kurie buvo ką tik atsidarę ir mus maloniai priėmė be jokių papildomų mokesčių. Tačiau jie per metus jau įsibėgėjo ir panašu, kad viskas vyks kitoje vietoje. Turime keletą vietų, bet dar nesame galutinai apsisprendę. Jeigu turite restoraną, barą ar kavinę ar tiesiog tinkamas patalpas priimti Taurės degustacijas ir vakarėlio dalyvius, rašykite. Tai nebus labdara, turime tam tikrą biudžetą, kurį skirsime šiam reikalui.

Kaip ir pernai, Taurę remia UAB „Savas alus“. Pas juos absoliuti dauguma Taurės dalyvių pirko įrangą ir žaliavas alui, kuris bus pateiktas į konkursą.

Šiemet atsirado ir naujų rėmėjų. Svariai renginį parėmė alaus parduotuvė „Alaus savanoriai“, įsikūrę Vilniuje, Savanorių pr.6. Jie prekiauja „Vilniaus alaus“ bei „Dundulio“ bravorų produkcija. Keletą kartų esu pirkęs ten alų ir ramia širdimi juos rekomenduoju.

Aludarių Taurę taip pat parėmėme ir mes, t.y. alusalus.lt projektas. Jeigu norite paremti Taurę, dar nevėlu. Garantuojame mūsų visų pagarbą ir palaikymą 🙂

Registracija baigsis balandžio 28 dieną 22 valandą.