Užstatas už plastiko ir aliuminio tarą bus. Tačiau kol kas nenustatytas konkretus užstato dydis. Kaina gali svyruoti tarp 20-30 centų. Tai antradienį nutarė Vyriausybė.

„Vyriausybė pasitarimo metu iš esmės pritarė užstato sistemai, atitinkamam įstatymo pakeitimui ir pavasario sesijoje bus pradėta svarstyti Seime, ir manau, kad priimsime šitą įstatymą.“, – sakė Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Pasak jo, kol kas neapsispręsta, kokia kaina bus nustatyta už tarą, tačiau ji gali svyruoti tarp 20-30 centų. „Ji neturėtų būti per maža, nes žmonės paprasčiausiai neneš tos taros priduoti, o ją išmes“, – aiškino ministras. lrytas.lt informacija.

Net kelis metus iš eilės keikus valdžios priimamus įstatymus, susijusius su alumi, galiu lengviau atsikvėpti – ne visi sprendimai yra beviltiški. Pagaliau aš matau pirmuosius konstruktyvius sprendimus kovojant su bambaliais, gamtos šiukšlinimu ir visa kita betvarke, su kuria iki šiol buvo kovojama keistais ir neveiksniais draudimais.  Sprendimą apmokestinti PET ir skardinę tarą reikėjo priimti jau senai. Bet, geriau vėliau, negu niekada.

Jeigu kartu bus panaikintas ir absurdiškas draudimas pilstyti alų į didesnius, nei 1L talpos PET butelius – imsiu manyti, kad politikų sprendimuose dar ne viskas beviltiška.

Ir lauksiu kito pavasario – bus smagu žiūrėti kaip be jokių viešųjų darbų prievolių ir socialinių raginimų tie patys mėtytojai, kaip sanitarai, nutirpus paskutiniam sniegui, mikliai rankios pačių išmėtytas ir paliktas šiukšles.