Liepos 18 diena – Tarptautinė aludarių diena. Šiemet, minėdami ir Klaipėdos „Švyturio“ daryklos 230 metų jubiliejų, turime net dvi progas švęsti. Todėl liepos 18 dieną, penktadienį, iš „Švyturio“ daryklos teritorijos išvažiuos sunkvežimiai, daryklos vartai bus plačiai atverti, o aludariai lauks visų norinčiųjų apsilankyti.

Daryklos vartai bus atkelti jau vidurdienį (12 val.), ir lankytojai turės galimybę sudalyvauti nemokamose ekskursijose po daryklą, jas ves patys aludariai. Ekskursijos bus rengiamos iki vakaro – 18 val. Visą dieną teritorijoje įsikūrę barai siūlys 11 skirtingų alaus rūšių. Visas jas bus galima degustuoti ir klausyti „Gero alaus parduotuvės“ ekspertų pasakojimų apie alų, jo stilius, o labiausiai patikusių nusipirkti taurę ar kelias. Greta barų įsikurs keturi restoranai, kurie siūlys skirtingą kokybišką maistą. Žinoma, su  tinkamiausio alaus rekomendacijomis.

„Raudonų plytų alaus dirbtuvėse“ tą dieną bus nuspręsta, kuriam „Iššūkio namų aludariams“ dalyviui bus įteiktas kvietimas išvirti savo receptą – dar vieną „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ šeimos narį. Tai leidžia tikėtis, kad daryklos kieme turėsime ir namų aludarių gretas, ir šventė taps dar labiau aludariška. Nuo 19.30 val. scenoje koncertuos Suicide DJ’s ir Golden Parazyth, kurie užtikrins, kad tokios progos būtų paminėtos ne per tyliai.

Kviečiame visus, kurie tą dieną bus Klaipėdoje ir galės sudalyvauti. Kviečiame kviesti visus, kuriuos pažįstate. Tai proga pasveikinti aludarius, juk aludariai yra tie, kurie pasveikina jus su kiekviena jums svarbia švente. Tai proga visiems aludariams pasveikinti pačius save.

Renginys, be abejo, nemokamas.

„Švyturio“ alaus darykla
Kūlių Vartų g. 7, Klaipėda

Informacija apie renginį FB