Alus naudojamas ne tik gėrimui, bet ir maisto gamybai. Tai įrodė ne vienas kulinaras savo virtuvėse. Tad šį kart apie keptą viščiuką.

Keptas viščiukas???! Nuobodu….! – jau girdžiu atsiliepiant anoje monitoriaus pusėje. Taip, bet ir keptas viščiukas gali būti kitoks.

Patiekalas, kurį pagamins net ir tie, kas nemoka gaminti maisto.

  • Įjungiam orkaitę ir nustatom t +220C
  • Imam viščiuką ir įtrinam jį druska su prieskoniais viduje ir išorėje.
  • Atidarom alaus skardinę ir nugeriam porą didelių gurkšnių.
  • Skardinę dedame į kepimo skardą, ant skardinės pasodiname (užmauname) viščiuką. Taip, kaip nuotraukoje viršuje.
  • Kepame orkaitėje (priklausomai nuo viščiuko dydžio) 1 – 1,5val.

Skanaus!

Paprasta, ar ne? 😉

Beje, tokiu pačiu būdu nedidelių (~1kg.) viščiukų galima iškepti ir ant žarijų lauko kepsninėje, tik tolygesniam iškepimui reiktų kepsninės su dangčiu. Statome viščiuką su skardine ant grotelių, uždengiame dangčiu ir kepame 1 val. Viščiukas bus ne tik keptas, bet ir karštai parūkytas.

Kame šio principo esmė? Alus, esantis skardinėje, garuoja lauk ir garais drėkina viščiuką, todėl jis būna ne tik sultingas, tačiau ir su alaus prieskoniu bei aromatu. O be to, viščiukas keps tolygiai – ir iš išorės ir iš vidaus.

O jeigu skardinėje būtų ne paprastas lageris, o stautas arba IPA? O gal tai visai nebloga idėja artėjančiam vasariškam savaitgaliui? 😉

Daugiau info smalsiems pasiūlys Google, raktinis žodis „beer can chicken“.

Iliustracija: mscritique.com