Šiandien skelbiu interviu su Tomu Tauragiu (Tomas, eks golfasveža). Tomo alus su prieskoniais ir žolelėmis „Kasdienis 4“ finale buvo įvertintas 21,13 tšk. ir pasidalino 11-12 vietas. Tomui puikiai sekėsi ir pirmąją konkurso dieną. Jau minėtasis „Kasdienis 4“ buvo pirmas alaus su prieskoniais ir žolelėmis kategorijoje, o belgiškas ypatingasis elis „Bravo!2“ buvo įvertintas sidabro medaliu belgiškų ir prancūziškų elių kategorijoje.

Klausimas: Kodėl dalyvavai Atviro Alaus Taurėje 2012?
Atsakymas: Alų verdu jau trys metai, iki šiol nebuvau niekur dalyvavęs, todėl nutariau pasižiūrėti ko gi tas mano alus gali būti vertas palygint su kitais.

K.: Kiek skirtingo alaus pateikei taurei, kodėl tokie alūs?
A.:Pateikiau dvi rūšis – alų su su prieskoniais (Kasdienis 4), žolelėmis… ir belgišką ypatingąjį elį (Bravo 2).

K.: Ko tikėjaisi, kuris alus tau atrodė „perspektyviausias“?
A.: Mano receptoriams abu alūs pasirodė neblogi, tikėjausi būti ne paskutiniu.

K.: Kaip sekėsi?
A.: Pirma ir antra vieta kategorijose buvau tikrai nustebęs. Manau, kaip pirmam kartui, sekėsi labai gerai.

K.: Kodėl virei tokį alų?
A.: Mėgstu belgiško stiliaus alų, o pertraukose paeksperimentuoju su visokiais prieskoniais, daržovėmis. Kartą išviriau alaus su žirniais, kurį visi labai gerai įvertino. Nuo to laiko žirniai – dažnas mano recepto svečias 🙂

K.: Apie procesą, jeigu buvo kokių nors ypatumų.
A.: Laipsniškas temp. kėlimas salinimo metu, virimas – 90 min. Žirnius pirkau paprastus, neskaldytus, nemirkiau, tik gerai praploviau, dėjau į salinimo pradžią.

K.: Kodėl toks pavadinimas?
A.: Iš pavadinimo galima nesunkiai suprasti, kad alus buvo verdamas kasdieniniam vartojimui, niekuo neišsiskiriantis, 4 – tai ketvirta variacija su žirniais. Kaip matyti – visai pasisekusi, todėl 5 ir tolimesnių – nėra 🙂

K.: Kaip sekėsi, kokius balus gavai pirmame ir antrame ratuose? Kokie buvo teisėjų komentarai?
A.: Balų aš tiksliai neprisimenu, tai nemeluosiu. Teisėjų komentarai visumoje buvo geri, nors pasitaikė ir totaliai priešingų nuomonių tam tikruose punktuose. Vienas teisėjas prieskonių pasigedo visai, o kitas pajautė „Baikal“ limonado poskonį 🙂

K.: Keletą žodžių apie save, apie alų kurį verdi, savo nuožiūra.
A.: Man beveik 40m., gyvenu Vilniuje, dirbu prekybos sferoje. Alų verdu daugiausią „iš galvos“, nepriskiriamą jokiam stiliui. Nauji receptai dažniausiai gimsta prie bokalo, bandant patobulinti ir valandų valandas dėliojant receptą AA puslapyje, kuriam didelis dėkui.

K.: Ką patartum naujokams?
A.: Naujokams: svarbu pradėti ir nebijoti. Ir klausimai greitai virs atsakymais 🙂

Ačiū už pokalbį.