Bandysiu virti alų su Švyturio mielėmis. How come, paklausite jūs. Istorija tokia: kolega Gediminas (GiN) į atvirą alų įmetė nuorodą į Švyturio vyriausiosios aludarės Džuljetos Armonienės blogo įrašą apie mieles. Savo įraše p. Armonienė pateikia nuorodą į vieną iš atviro alaus receptų. Jame Paulius (PPJ) planavo naudoti Švyturio „Balto“ mieles, išaugintas iš „Balto“ butelių mielių likučių. Įdomu pasirodė tai, kad p.Armonienė kartais pasižiūri kuo mes ten atvirame aluje užsiimame.

Pagalvojau, kad nėra prasmės kankintis su tais visais auginimais iš butelių, kai galima paprašyti tiesiai iš pačios ponios Džuljetos.

pic_30
Planavau užsukti po kelių dienų pažiūrėti, koks bus atsakymas.

Mano nuostabai šiandien savo el.pašto dėžutėje radau p.Džuljetos laišką, kuriame ji rašė, kad mielai pasidalins mielėmis su sąlyga, kad lauks atsiliepimų, kaip pavyko išvirti alų namuose. Mieles, tiesa, reikės pasiimti iš Klaipėdos.

Vienu žodžiu, aš tai tikrai išvirsiu nors vieną alų su Švyturio mielėmis. Šiuo metu stipriai užsiėmęs Taurės reikalais. Kaip žinia, finalas jau kitą šeštadienį. O po Taurės, imsiuos šito projekto. Jeigu yra norinčių prisijungti ir išvirti alų su Švyturio mielėmis, rašykite man čia arba atvirame aluje. Tiesa, yra viena sąlyga – turėsite pasidalinti savo atsiliepimais apie tai, kaip pavyko. Galvoju, kad geriausia būtų paruošti mūsų alaus siuntinuką p.Džuljetai ir jos kolegoms.