Šį savaitgalį restorane „Tores Bravoras“ vyks kasmetinis alaus konkursas „Aludarių taurė 2014“. Gegužės 10 dieną, šeštadienį, 32 teisėjai vertins konkursinį alų, kuris bus suskirstytas į 17 kategorijų. Visų kategorijų nugalėtojai pateks į finalą. Sekmadienį, gegužės 11 dieną, dešimt finalo teisėjų išrinks geriausią konkurso alų. Geriausią alų išviręs aludaris gaus pagrindinį prizą – „Aludarių taurę“.

Šiais metais konkursas vyks jau trečią kartą. Šiemet jame dalyvauja 40 aludarių, kurie teisėjų vertinimui pateikė 137 vnt. skirtingo alaus. Alus, kaip minėjau, suskirstytas į 17 kategorijų, žemiau pateikiamas kategorijų sąrašas ir alaus kiekis jose.

Nr. Kategorija Kiekis
1 Šviesieji eliai 12
2 IPA (iki 7% abv) 7
3 IPA (virš 7% abv) 7
4 Gintariniai eliai ir biteriai 11
5 Raudonieji ir rudieji eliai 9
6 Porteriai 8
7 Stautai 7
8 Stautai (virš 6,4% abv) 6
9 Kvietiniai 14
10 Belgiški ir prancūziški eliai 5
11 Belgiški šviesūs stiprūs 8
12 Belgiški tamsūs stiprūs 7
13 Rūkyti alūs 8
14 Pilzneriai 7
15 Šviesūs lageriai (išsk.pilznerius) 10
16 Gintariniai lageriai 5
17 Tamsūs lageriai 6

Kategorijose apjungtas įvairaus stiliaus alus. Iš viso pateikti 52-jų stilių alaus pavyzdžiai.

Kategorijose alų vertins tiek dalyviai, tiek ir kviestiniai ekspertai. Finale tradiciškai alų degustuoja ir vertina tik kviestiniai ekspertai. Šiais metais finalo žiuri dalyvaus ir komercinių bravorų atstovai.

Renginys susilaukė rėmėjų dėmėsio.  Generaliniu rėmėju tapo „Alynas“, pagrindiniu rėmėju  – jau trečius metus renginį parėmęs „Savas alus“. Svariai renginį parėmė „Raudonų plytų alaus dirbtuvės“, „Dundulis“ ir „Pilsena“. Informaciją apie renginį skelbia meniu.lt ir mes. Renginiui patalpas suteikė restoranas „Tores Bravoras“.

Apdovanojimo ceremonija prasidės sekmadienį 17 valandą.