Trys paskutinės bravoro sesijos vyko Gabrėluose. Pirmųjų dviejų sesijų metu buvo verdami belgiško abbey stiliaus Gabrėlų Blond ir Gabrėlų Dubbel alūs. Trečiajam virimui sudariau šviesaus lengvai apyniuoto elio receptą. Alų galima priskirti „draugų tvotalo“ kategorijai. Kategorijos skiriamieji bruožai: ~5 ABV%, šviesus, IBU apie 25 vienetus. Įvadinis alus, skirtas pirmą kartą ragaujantiems naminį alų. Tai alus, kurio reikia turėti nuolat, todėl ingredientai turi būti visiškai standartiniai ir pageidautina ne patys brangiausi. Bet tuo pačiu tai turi būti alus, kurį gerčiau ir pats, nes kam tada iš viso alų virti. Alus kol kas fermentuojasi, šiuo metu dar anksti daryti išvadas.

Alus pavadintas obels uokse (ar drevėje?) miegoti įsitaisiusio šikšnosparnio garbei. Na įrašas čia ir baigiasi. Apie Gabrėlų abbey liniją dar rašysiu. O toliau siūlau pažiūrėti fotoreportažą apie trečiąją bravoro sesiją Gabrėluose.

Paruošiamieji darbai. Popierinėje dėžutė geltonu viršumi yra akvariuminiai vandens bendrojo kietumo (gH) ir karbonatinio kietumo (kH) testai. Stiklainėlyje juodu dangčiu yra… Apgailestauju, bet neturiu teisės sakyti kas ten yra.

Salyklas užmaišytas, vyksta salinimas. Tikrinama mentalo temperatūra.

Tyrą šaltinių vandenį savo alui tegul naudoja ŠUA, man geresnis iš Gabrėlų tvenkinio (gH 10, kH 9). Verdant dubelį kH buvo 8. Kodėl padidėjo?

Tekinama misa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bravoro bendras vaizdas. Gilumoje ant „Vulkano“ verda misa. Artimajame plane uždengtame puode papildomi 5 litrai misos, kuri papildys pagrindinį puodą, kai nugaruos ten verdančios misos vanduo. Bravorius plauna įrangą, bravoriaus asistentas ruošia pietus.