Neretai žmonės, kurie mėgsta alų, išgirdę, kad alų verdu pats manęs klausia: o kaip? O kas? Kaip tas alus verdamas?
Radau vieną labai gražų filmuką (tiesa, ne lietuvišką), kuriame pasakojama vieno alaus virimo istorija. Pasakojama ne žodžiais o vaizdais, fone skambant neįkyriam garso takeliui.
Aš beveik nededu video medžiagos, tačiau šis filmukas man taip patiko, kad nesusilaikiau nepasidalinęs. Tam, kuris neverda savo alaus – bus įdomu pasižiūrėti į namudinės aludarystės „užkulisius“. Tam, kuris verda savo alų, bus kur akis paganyti į naminio „stendo“ įrangą. Filmuko gale pateikiamas virto alaus receptas. Smagaus žiūrėjimo!
Na kaip kepti pyragus daugelis turi bent bendrą supratimą arba yra bandę. Alaus gamyba nepalyginamai sudetingesnė ir specialiai nepasidomėjęs tikrai nežinosi.
manęs per alaus paskaitas irgi visi klausia, o kaip tas alus namie verdamas… ir kažkaip pagalvojau…. kai žmogus pasako, kad namie kepa pyragus, kažkaip niekas iškarto neklausia „kaip“?
Filmukas gražus, bet man ne tiek įspūdžio, kiek pavydo sukėlė, kad žmonės turi tokias sąlygas ir įrangą. (Ir dar tie amerikosai kažkuo skundžiasi:) ). Bet savo ruožtu galiu pasakyti, kad įvertinus sąlygas (daugiabutis, virtuvė 2×2,5m), aš gal net tobuliau esu „atšlifavęs“ virimo procesą 🙂
Geras filmukas, radau idomiu minciu.