Tikrai taip – yra moteris, kuri tapo paveikslus naudodama ne dažus, o alų. Jos vardas – Karen Eland.

Karen Eland

 

Karen tapytojos kelias prasidėjo darbuojantis akvarele ir spalvotais pieštukais. Tačiau ji išgarsėjo tuomet, kai prieš 14 metų pradėjo tapyti kava. Naudodama skirtingų rūšių ir paruošimų kavą ji tapė paveikslus, kurie sulaukė nemažai dėmesio. Po 14 metų Karen nutarė išbandyti ir kitus gėrimus, kaip priemones vaizdams kurti, tačiau ilgainiui ji pasirinko alų.

 

Tapybos technologija yra panaši į darbą akvarele, tačiau reikalauja papildomo kruopštumo ir atidumo, mat tapyti alumi yra šiek tiek sudėtingiau. Tapybai moteris naudoja skirtingas alaus rūšis – nuo pilsnerio iki imperinio stout’o, taip išgaudama skirtingus atspalvius ir spalvų derinius. Kaip tapytoja alumi Karen išgarsėjo po to, kai viena reklamos agentūra pasiūlė jai sukurti kelis darbus „Guinness“ kompanijai. Vėliau ji kūrė darbus ir kitiems komerciniams bravorams (įskaitant alaus etiketes), restoranams ir barams.

 

Daugiau šios menininkės darbų galite pamatyti jos internetinėje galerijoje www.beerpainter.com

Ir dar – ši dailininkė priima asmeninius užsakymus, todėl jeigu norite įsigyti originalų alaus etiketės maketą arba paveikslą, nutapytą alumi – kreipkitės galerijoje nurodytais kontaktais.