Žiauriai greit paruošiamas aromatingas ir gardus užkandukas.
0,5 kg kalmarų (geriausia – šviežių, bet iš bėdos tiks ir šaldyti)
žiupsnelio maltos aitriosios paprikos
kelių šlakelių. alyvuogių aliejaus
2 išspaustų česnako skiltelių
1 v. š. juostelėmis pjaustytų bazilikų
1/4 citrinos sulčių
1/2 puodelio paskrudintų džiūvėsėlių
druskos, pipirų
Jei kalmarai šaldyti, atšildome; jei nepjaustyti – supjaustome vienodo dydžio žiedais arba (kaip filė atveju) gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejuje. Ne šiaip pašildome – gerai įkaitiname. Sudedame kalmarą, druską, pipirus ir maltą aitriąją papriką. Maišydami kepame, kol skystis tampa skaidrus – maždaug 1 min. Tada sudedame česnaką, baziliką ir supilame citrinos sultis. Maišome maždaug 30 sekundžių. Virtuvėje iš karto pasklinda nepakartojamas aromatas. Tada išjungiame ugnį, suberiame džiūvėsėlius ir išmaišome, viską verčiame į dubenį. Skanaus!