Rytoj mano namų bravoras vyksta į ekspediciją pas FCB (Bukiškių futbolo klubas) kolegą virti Pilsnerio nach Urquell art. Baimindamasis ką nors pamiršti, sudariau ekspedicinį check-list’ą.

Medžiagos alui

  • Salyklas
  • Apyniai
  • Mielės
  • Atsarginės mielės

Dezinfekcijos medžiagos

  • Cutasept G
  • Chemipro oxi

Kitos medžiagos

  • Sera vandens testai
  • Fosforo rūgštis
  • Kalcio chloridas
  • Kalcio sulfatas
  • Mielių „vitaminai“

Matavimo prietaisai

  • Termometras, metalinis heavy duty
  • Tikslios svarstyklės+Lėkštelė svėrimui
  • Svarstyklės salyklams (šį kartą neimsiu, pasversiu iš anksto)
  • Refraktometras
  • Hidrometras (turbūt neimsiu, užteks refraktometro)

Įranga

Vandens paruošimas

  • Vandens talpa 30 ltr+kranelis

Salinimas

  • Puodas 28 ltr
  • Maišymo šaukštas („irklas“)
  • 2,5 litrų kaušas

Tekinimas

  • Tekinimo kubilas+filtras+kranelis
  • Tekinimo žarnelė
  • Papildomas puodas tekinimo vandeniui užkaisti, min 8 litrų talpos

Virimas

  • (Virimui naudoju tą patį puodą, kuriame užmaišau/salinu)
  • Apynių maišeliai
  • Kiaurasamtis

Šaldymas

  • Šilumokaitis(varinė spiralė)
  • Maišymo mentelė

Fermentacija

  • Fermentacijas talpa,30 litrų
  • Kranelis, dangtis

Kompiuteris

  • Naršyklė su atvirasalus.lt bookmark’u
  • Braukaiser vandens ir chemijos skaičiuoklė
  • Beersmith programa

Ar ko nors nepamiršau?