"Vynotekoje" akcija – nu kaip neparagausi? Capt, šmaukšt – ir namo.

Gamintojas apie šį alų rašo:

The Victorian Brewhouse in Burton has been brewing pale ale since 1834. Marston’s Strong Pale Ale is brewed using a cool, slow fermentation process.
Marston’s Strong Pale Ale was voted the World Champion Beer at the Brewing Industry Awards and was first brewed before the Great war. Today, Marston’s Strong is brewed using a cool, slow fermentation process together with the finest quality Maris Otter barley and Fuggles and Goldings whole hops.

O matėt? Paminėta ir salyklo rūšis ir apyniai. Va taip va!  Čia Jums ne koks klišinis "rankomis skintų apynių, tyro vandens ir begalinės aludarių meilės rezultatas".

Spalva daili, sodri, tokia tarp brandaus medaus ir gintaro. Puta standi, ilgai išliekanti. Aromatas atsiskleidžia tik alui apšilus taurėje. Vėsus šis alus yra bekvapis. Štai kodėl Anglijoje alus pateikiamas šiltesnis nei įprasta.

Ragaujam.

O vat su skoniu – prasčiau. Alausadvokatas rašo kontraversiškai. Kad ir "A fairly average strong ale. Very yeasty and slightly sweet, but lacking in malt flavours and aroma. I guess I'd expect the style to have a darker and more distinct malt character. No aromatic hops, and the bitterness is dry and harsh."

Sutinku. O dar tas alkoholis per saldumą lipa viršun ir "kala per gomurį".

Alus nėra prastas. Jis – kitoks. Nuskambės juokingai, bet jį reikia gerti neatvėsintą. Ir tai patiks ne kievienam. Tačiau paragauti – tikrai verta. Nenorintys eksperimentuoti – nedėkit jo į šaldytuvą. Kaip paėmėt iš lentynos, tokį ir gerkit. Jis toks turi būti.

Norintys eksperimentuoti – atvėsinkit iki patinkančios temperatūros ir tada neskubėkit. Nustebsit, kaip pozityviai keičiasi šildamas alus (kas nėra kasdieniškas reiškinys).

Apibendrinant: įdomus egzempliorius. Gerti vėsų rudens vakarą, kambario temperatūros. Ir dar. Jeigu tokį alų imtų virti Lietuvos aludariai – liktų nesuprasti. Čia šiaip, apie viešuosius vertinimus.