Žmona iš Šiaulių važiuodama namo nutarė parvežti man lauktuvių. PC "Bruklinas" nupirko "Girinio" alaus, jį gamina Radviliškio raj. esanti UAB "Aluverda".
Parvežė bambaliuką šviesaus (5%) ir kitą – pusiau tamsaus (5.2%).
Pradėjau ragauti nuo šviesaus. Putos buvo tik užuominos bokalo pakraščiuose, kūno trūko, trūko ir apynių. Skonis toks pavandenijęs. Ragavo ir žmona ir į svečius užsukęs kaimynas. Visi vieningai nusprendėm – tai "joks" alus. Beveidis, beskonis, be jokių įsimintinų bruožų.
Tuomet prasukau pusiau tamsiojo kamštį. Putos kiek daugiau, spalva tamsoka, bet nėra tamsi. Aromatas kiek nugąsdino. Gurkštelėjus įtarimai pasitvirtino – stipriai "persūdyta" su karameliniu salyklu. Saldumą dengia apynių kartumas. Kaip saldainis su pipirais.
Patys gamintojai Facebook sienoje apie savo produkciją rašo:
"GIRINIO" (šviesus ir pusiau tamsus) pavojingai skani naujiena Lietuvoje! Švelniai saldaus skonio alus palepins net išrankiausio alaus gurmano gomurį…"
Ar pirkčiau šio alaus dar? Tikrai ne.
Mat vienintelis rimtas įspudis liko kitą pusdienį, kai kas kelias valandas bėgiojau į tuoletą išlieti stripriai pralaisvėjusių vidurių turinį.
Info FB: http://www.facebook.com/GirinioAlus/info
Jei nuvyksite pas gamintoja degustuoti alaus,butinai paklauskite kaip jis pradejo si versliuka:) Tokiam zmogui kaip jis,negali sektis pagaminti gero alaus,nes jis visa gyvenima visiems tik suda vire,o dabar bando alu isvirti,kitu zmoniu prakaitu uzdirbtoje darykloje.
Na nežinau, kokį jūs ten gėrėte ir kokį žmona parvežė. Gal žmona kur buvo užtrukusi, ir laikė ne tokiomis sąlygomis kokiomis dera laikyti "GYVĄ" alų. Žinoma, čia buvo juokelis 🙂 O jei rimtai, tai su draugais esam ragevę ne kartą ir ne du ir tikrai apie alų atsiliepimai tiek mano, tiek ir draugų patys geriausi kokie gali būti. Žinoma, alaus pardavimo sąlygos taip pat turi įtakos. Kiek man žinoma, alaus tiekėjai tiekia alų gerą ir kokybišką, o pardavėjų sukontroliuoti gamintojai tiesiog fiziškai nepajėgūs ir daryti kažkokias prielaidas vieną kartą paragavus alaus, manau tikrai būtų neprotinga. Mano protingas siūlymas būtų pamėginti isigyti alus kokioje kitoje pardavimo vietoje arba tiesiog nuvykti į gamyklą ir tiesiai iš jos įsigyti šviežaus alaus. Vienintelė teisinga Jūsų prielaida būtų, tai FB profilio nuoroda, ten galite rasti tikslios informacijos apie kitus pardavimo taškus.
Džiaugiuosi, kad Jums ir draugams ši alus patiko. Tačiau aš (kol kas) neturiu didelės motyvacijos veržtis į gamyklą dėl redegustacijos. Gal kada, ateityje, jei pasitaikys proga. Arba, gal būt, gamintojas pasikvies mane degustacijai, siekdamas paneigti mano ragauto alaus įspūdžius – tuomet būtinai paragausiu vėl ir parašysiu naujai 😉
Tik atsiradus paragavau kelis kartus abieju. Šviesus alus beskonis , nevertas demesio visiškai, pusiau tamsus toks pat tik su maltosos karameles periboru. Jau kelinta menesi girinis vis kesinas tamsu pravirt , bet matyt vis nesigauna, nes paklausus atsakymas tas pats nu dar nera. Manau bus su dar daugiau karameles arba degesio persudys. Be perspektyvu alus