Už vakarų Meino miškų, Lovell mieste – maždaug valanda kelio nuo Portlando (nesupainiokite su Portlendu Oregone), netoli Shawnee Peak slidinėjimo kurorto rasite vieną geriausių alaus barų visame pasaulyje – Ebenezer’s barą

“Kai prie 10 metų nusipirkau šį mažyti pub’ą, išskirtiniausias alus, kurį galėjote čia gauti buvo Red Stripe” – teigia baro savininkas Chris Lively.  “O šiuo metu mūsų baras yra 13 kartų pripažintas geriausiu pasaulyje.”

Įtakingi alaus geek’ų leidiniai “Draft Magazine”, “Beer Advocate” ir “Rate Beer” daug kartų barui yra suteikę geriausio vardą. O tai yra dėl to, kad Ebenezer’s gali pasigirti plačiu 700 skirtingų alaus rūšių pasirinkimu, bei 36 pilstomo alaus pasirinkimu, kurių jokiame kitame pasaulyje negalėtumėte rasti.

“Vienos rečiausių pilstomo alaus rūšių šiuo metu yra De Struise “Pannepot Wild” – Manau, kad esame vienintelė vieta pasaulyje turinti šio alaus.” – teigia Chris Lively
“Kartu su “Evil Twin’s Naked Lunch in a Heavenly Copenhagen”, kuris ne tik turi kiečiausią pasaulyje pavadinimą, bet kartu yra ir žudančiai puikus imperinis stautas. Mes jį turime vieninteliai JAV” – sako savininkas.

Ebenezer_s_PubNepaisant to, kad baras yra alaus rojus Amerikoje, medinis baro fasadas gali apgauti akis. Tai gali būti užeiga, gali būti ferma, o gali būti ir seno atsiskyrusio Meino gyventojo namai. Tačiau įėjimas į šį barą yra nepaprastas. Sienos yra padengtos senais alaus reklaminiais skydais, kurie buvo pagaminti dar prieš craft’inio alaus bumą. Tarp jų ir trapistai Chimay, Orval ar Westvleteren. Šusnis stiklinių, taurių ir bokalų puošia Z formos baro prekystalį. O iš galo matyti visa eilė pilstomo alaus pasirinkimų bei šaldytuvas su permatomom stiklinėm durimis – vaizdas, kuris pasiųstų alaus geek’ą į nokdauną.

Be alaus, baro sėkmę lėmė ir paprastas, be nereikalingo įmantrumo, aptarnavimas. “Bare mūsų tikslas yra patenkinti klientus, o tai pradedame daryti būdami draugiški, prieinami ir laimingi” – sako Lively,- “Žmonės mūsų barą apibūdindavo kaip pradinę mokyklą: visi yra tarpusavyje draugiški ir nori būti čia”.

Ištiesų niekas jums nepurkštaus, kad nesugebate ištarti alaus pavadinimo ar netinkamu alumi užsigersite maistą ar net jeigu užsisakysite Coors Light. Dėl to tiek miestelėnai, tiek ir priemiesčių gyventojai pulkais vyksta į Ebenezer’s. Lively teigia, kad kasdieninius „Bud“ alaus fanus pavertė belgiško alaus megėjais.

Daugeliui, manau, įdomu kaip Lively pavertė maža sumautą pub’ą Meino miškuose į vieną geriausių šalies barų?  “Tai iš ėsmės yra istorija, nes mano tėvas ir senelis buvo alaus kolekcionieriai ir jie turėjo belgiško alaus daryklą Teksase prieš ir porą metų po Sausojo įstatymo. Alus esantis rūsyje yra perduodamas iš rankų į rankas“ – teigia Lively.

Antra, neįmanoma nepastebėti Lively draugiškumo ir entuziazmo. Prieš Ebenezer’s alubario atidarymą, jis kurį laiką dirbo virėju Los Andželo restorane. Ten jis surado susipažino su alaus importuotojais, kurie iki šios dienos jam nuperka geriausių ir rečiausiai randamų alaus rūšių. Tarp kitko, Ebenezer’s  išbando daugelį Italijos craft’inio alaus – tai „next big thing“ alaus pasaulyje – iki jį pradedant importuoti į JAV.

Anot ratebeer.com sistemos remiantis 85 peržiūromis Ebenezer’s baras yra įvertintas penkiomis žvaigždutėmis bei

89 % už atmosferą
92% už aptarnavimą
95% už pasirinkimą
84% už maistą
79% už vertę
iš viso: 92%

http://www.ratebeer.com/p/ebenezer-kezars-restaurant-and-pub/4926/