Šio įrašo nerekomenduoju skaityti žmonėms su lakia fantazija, pakrikusiais nervais ir šiaip turintiems jautrią sielą.

 

Alaus būna visokio. Gero, prasto, įdomaus, nuobodaus, ekstremalaus. Pingvi jau rašė apie lenkų aludarius, pagaminusius česnakinį alų. Rašė ir apie alų, su buliaus sėklidėmis. Aš radau informacijos ir apie vieno japonų bravoro alų, kuris gaminamas…

Apie viską iš eilės.

Yra tokia žiauriai brangi kava, kurios žaliavos kilogramas kainuoja virš 1000USD. Jos unikalumas tame, kad kavos pupelės sušeriamos drambliams, ir virškinimo trakte vyksta fermentacija, kuri suteikia „nepakartojamą gėrimo aromatą ir skonį“.

 

 

 

Taigi, sušertos pupelės keliauja per visą virškinimo traktą, yra pašalinamos su ekskrementais lauk ir surenkamos, bei naudojamos kavos gamybai.

Bravoro Sankt Gallen aludariai nutarė tokiu būdu paruošti žaliavą alui. Šėrė, laukė, rinko…

Ir iš to, ką surinko – pagamino šokoladinį stautą „Un, Kono Kuro”.

Bravoro aludariai teigia, kad tokios egzotiškos žaliavos dėka alus įgavo unikalius bananų ir cukrašvendrės aromatus.

Oficialaus pristatymo metu jis buvo degustuojamas ir susilaukė puikaus įvertinimo.

„Tai geriausia, ką iki šiol esu ragavęs!“ – tokie ir panašūs epitetai lydėjo šį alų, o pats alus buvo išparduotas žaibišku greičiu.

After downing the last drop, slowly rising from my throat and mouth was an afterglow. The combination of bitter and sweet stayed fresh and lingered in my head. It was a familiar aroma that accompanied me through the entire beer. For some time after I could still feel as if my body was saturated with that warm scent. Luckily there were two more bottles left.” – tai tik vienas iš susižavėjusių degustatorių atsiliepimų apie šį alų.

Oficiali šio gėrimo kaina nėra skelbiama, bet manoma, kad mažas bokalas tokio alaus kainuos ~50USD.

Tiems, kas galvoja, neva laužiu istoriją iš piršto – kviečiu pasiskaityti čia, dar čia ir va čia.

Būsit Japonijoje – nepraleiskit progos. Šios egzotikos pagaminama nedaug ir vargu, ar kada bus galimybė paragauti šio alaus Lietuvoje.