Apie šį bravorą girdėjau visokiausių legendų. Kadangi gandų negaliu nei patvirtinti nei paneigti – pasilaikysiu juos sau. O alaus norėjosi paragauti. Štai, pirktas „Parkas outlet“, gėrimų parduotuvėje šalia Norfos. Kainavo (berods) 2.65Lt (stiklas).

Pirmasis pagarbos vertas momentas – ant etiketės surašyta sudėtis. Ir ne šiaip – iki smulkmenų. Įskaitant pektiną, citrinos rūgštį, kalendrą ir apelsino ekstraktą.

Pilam į bokalą. Gausiai putoja. Puta bokale laikosi apie penketą minučių – jau gerai.
Spalva pagal Gyčio pateiktą lentelę ir mano kompo ekraną EBC-8..12. Alus drumstas, kaip ir priklauso kviečiokui, ant butelio dugno nusėdę šiek tiek mielių likučių. Aromatas neerzinantis, gaivus, su citrusinėmis ir spanguolių  natomis.

Skonis…. skonis neblogas. Nors pirmieji gurkšniai poskonyje dvelktelėjo muilo natomis, tačiau vėliau jos išnyko. Matyt – klydau. Kūno šiek tiek trūksta. Tačiau tai galima vertinti ir kaip privalumą – skonio reikalas. Skonis švelnus, tolygiai gęstantis poskonis. Vos juntamas, labai nugludintas apynių kartumas.

Ar gerti? Gerti. Man šis alutis patiko. Vyrams jis nepatiks, bet moterims, vasarą, gerai atvėsintą su skiltele laimo – siūlyti negalvojant. Neišbrokys nei viena „baltojo“ mėgėja.

P.S. Po paskutinio gurkšnio pagalvojau – jei reiktų rinktis ką nors su citrina, ar Corona, ar šį alų? Rinkčiausi šį.