Beveik kiekvienas namų aludaris, pradėjęs gaminti savo alų, yra bent kartą pagalvojęs apie du dalykus:

1. Norėčiau turėti savo bravorą ir gaminti alų ne tik sau, bet ir pardavimui

2. Na ir šlamštas tas alus, kurį parduoda parduotuvėse. Jei aš dirbčiau alaus darykloje – aš visiems parodyčiau koks turi būti geras alus!

„Raudonų plytų alaus dirbtuvės“ nutarė sumaniai išnaudoti šį faktą ir metė iššūkį namų aludariams. Dabar visi gavo galimybę parodyti „koks turi būti alus“.

Buvo sugalvotos sąlygos ir paskelbtas konkursas visiems, kurie namuose gamina alų. Konkurse gali dalyvauti visi be išimčių ir visiškai nemokamai. Sąlygos (jei trumpai) – paprastos: pagamini alaus, kuris atitinka tam tikrus reikalavimus (tiksliau – kai kuriuos apribojimus), pristatai savo alų su gaminimo informacija ir dalyvauji konkurse. Geriausio alaus rinkimai vyks „Raudonų plytų“ dirbtuvėse, alų vertins technologai, profesionalai ir alaus mėgėjai. Vieno alaus autorius taps nugalėtoju ir jo sukurtas alus bus pakartotas komerciniu 15 tonų virimu „Švyturio“ alaus darykloje ir parduodamas kartu su unikalia etikete, bei aludario vardu ir pavarde ant jos. Vienas dalyvis gaus galimybę tiesiog ateiti į barą, pakelti bokalą ir aplinkinių paklausti „na, kaip alus? Tai aš jį sukūriau!“.

Esi pasiruošęs parodyti visiems „koks turi būti geras alus“? 😉

Tuomet – pirmyn! Informaciją ir konkurso sąlygas rasi www.atvirasalus.lt

Papildoma informacija – „Raudonų plytų alaus dirbtuvėse„.