Vakar gavau savo ilgai lauktas Bavarian Lager mieles. Deja, Marijus iš savo alaus susirūpinusiu veidu pranešė, kad kelionėje jos kiek sušalo. Pažadėjo grąžinti pinigus, jeigu bus problemų. Ir iš tikrųjų – pakelyje jautėsi kažkokie kieti kristalai. Sakyčiau, kad kristalų buvo netgi daugiau nei skysčio.
Vakare išsiviriau 3 litrų mini partiją misos iš ekstrakto ir uždėjau jau atšilusias mieles.
Šiandien iš ryto fermentacija jau buvo prasidėjusi. Net burbuliatorius pasisveikino man į „fermentacijos“ kambarį užėjus. Pakėlus dangtį matėsi besiformuojanti puta ir sklido puikus kvapas. Jos gyvos!
Audrylo dovanotos Leauven irgi buvo užšalusios. Starteris užgyveno per kelias valandas. Beje neveltui mieles saugo -60C:)
Liuks. O bendrai – matyt karštis baisesnis mielių priešas nei šaltis 🙂