Vadinkite mane pižonu, bet vienas iš didesnių pilvo malonumų vasarą yra rankomis valgomi, taukuoti, dūmais kvepiantys, sultimis varvantys ir nuo kaulo byrantys… šonkauliukai :o) O dar užgeriant lengvu, gaiviu, gerai atvėsintu aliuku – galima sprogti iš persivalgymo bei mirti laimingam.

Receptas, kuriuo noriu pasidalinti, labiau tiks tiems, kurie turi kepsninę su dangčiu, dar vadinamą grilium. Iš bėdos tiks ir šalšykinė su grotelėm, tačiau griliuje rezultatas būna geresnis.

 

Receptas tiek paprastas, kad jį "įvaldys" net ir "tikri vyrai", kurie virtuvėje geriausiu atveju išskepa kiaušinienę arba pasišildo dešreles.

Taigi, jamam dubenėlį (o jeigu turit, tai dar geriau – mikserio ar blenderio indą)  į kurį krečiame 300 – 400 ml pomidorų padažo arba ketčupo, 3 – 4 šaukštus medaus, 4 smulkiai kapotas arba per spaustuką sutraiškytas skilteles česnako, 2 šaukštelius Vorčesterio padažo, keletas dosnių šlakelių raudonojo vyno acto, žiupsnis druskos, juodųjų pipirų ir aitriųjų paprikų – pagal skonį. Neturintiems skonio – nepersistengti!

Jungiam mikserį ir viską gerai išplakame. Neturintys mikserio – stropiai darbuojasi šaukštu arba šakute. 

Šonkaulius nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir aptepame iš visų pusių gautu mišiniu. Paliekame marinuotis šaldytuve bent porai valandų, o geriausia – per naktį.

Kepame ant griliaus periodiškai vartydami, o apvertus – viršutinę dalį patepdami likusiu marinatu. Po 15 min. kepimo uždengiame dangtį ir leidžiame šonkauliams "karštai rūkytis" – tai reiškia, kad paliekame nedidelį oro padavimo tarpelį apatinėje griliaus sklendėje ir pusiau  praveriame viršutinę oro išejimo sklendę.

Iškeptus šonkaulius pjaustome po vieną kauliuką, beriame į dubenį ir pižoniškai mėgaujames 🙂

Skanaus!