Šį alų pirkau dėl dviejų priežasčių.
Pirma – dar nesu jo ragavęs.
Antra – lageris, pagamintas Belgijoje, nėra dažnas svečias mūsų rinkoje.
Šis "pale lager" stiliaus alus turi ABV 4.6%
Stipriai karbonizuotas, baltą, bet netvarią putą turintis, alus. Spalva šviesiai auksinė, alus labai skaidrus.
Aromate nejutau nieko. Skonis labai sausas, vandeningas, skurdus. Su metaliniu poskoniu.
Jis nėra neskanus. Bet greičiau todėl, kad išraiškingo skonio tiesiog neturi. Vienu momentu šmėkštelėjo mintis, kad tai galėtų būti pramoninis alus, skirtas atsigaivinti po pirties – troškulį numalšintų, galvos neapsuktų, o kai esi ištroškęs, tai aromatas ir skonis nelabai rūpi.
Už 0,5L skardinę "Prisma" parduotuvėje nesumokėjau ir 2Lt – akcija šiuo metu.
Dar kartą nepirkčiau.
Regi
didelis dėkui būtų. ir parašyk savo nuomuone ar toks turėtų būti toks tamsus lager tipo alaus. pradesiu virti savo alų ir norėtusi žinoti koks turėtų būti jis.gal ką rekomenduotum iš savo ragautų pirktiniu elių ar lagerių ar kt.
Gin
😀 tiksliai kitoje pusėje lietuvišką etikėte yra "KOSTRITZER SCHWARBIER".
Justinai,
jeigu ketini virti savo alų – pradžioje nesiek atkartoti gamyklinių pavyzdžių. Aš rekomenduoju pasinagrinėti čia esančius receptus ir atkartoti vykusius (apdovanotus) variantus. Pavyzdžiui jei nori shwarzbier’iaus, pabandyk Žydriaus receptą http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1033-gruodzio-zaibs-noir
Ilgainiui įgausi patirties, turėsi daugiau žinių apie virimo procesus, sudedamąsias dalis ir kitus niuansus. O tada dar kartą pagalvosi, ar verta daryti gamyklinio alaus kloną 😉
Klasikiniai tamsūs lageriai yra dunkelis, švarcbyras ir bock'as. Bock'as faktiškai yra doppel dunkelis. Švarcbyro realiai gali būti dviejų tipų: tamsesnis dunkelis (Žydriaus toks ir buvo, labai geras) arba a la juodas pilsas, tik ant apatinės apyniavimo ribos. (pvz Kostritzeris). Imi pilsnerio receptą, pridedi iki 3 proc. šokoladinio ir turi Kostritzer.
Tas alus vadinasi "Kostritzer" (liet. kiostricer), vieno mano bendradarbio mėgstamiausias schwarzbieras iš Lietuvoj parduodamų 🙂 O su šriftu ten sunkiai – gražiai atrodo, bet ne visi gali perskaityt, va neseniai kažkurioj Vynotekoj mačiau ant etiketės buvo parašyta: "Kostriber" 🙂
Regi.
gal galetum paragauti tamsaus lager alaus "Kostrint3r" ar kostritezen. nes net nezinau kaip pavadinti nes ta t sujungta su 3 ar pan. apacioje uzrašytą schwarzbier.juoda etikete. norfos parduotuveje . ir pasakyti savo nuomuone?
Žinoma. Mano blog’o skaitytojų noras – man įstatymas.