Esu išbandęs apie 10 skirtingų skystų Wyeast mielių rūšių. Savo patirtį galiu apibendrinti taip:
- Kai kuriems alaus stiliams skystos Wyeast mielės yra nepakeičiamos. Čia į galvą pirmiausia ateina Marzen, Oktoberfest ir Bock lageriai.
- Kai kuriems stiliams sausos mielės yra puikus pasirinkimas, pvz Witbierui puikiai tinka Brewferm Blanche.
- Jeigu galima rasti sausas mieles, tinkamas planuojamam alui, visada renkuosi sausas. Jos kaip taisyklė pigesnės ir, mano patyrimu, patikimesnės už skystas Wyeast mieles.
- Wyeast mielėms visada būtina daryti starterį. Kiekvieną kartą, kai nedarai Wyeast mielių starterio,…
- Reikėtų vengti Wyeast mieles užsakinėti vasarai įsibėgėjus bei per didžiuosius žiemos šalčius.
Jeigu turite kuo papildyti sąrašą, feel free tai daryti komentaruose.
[…] skystas mieles Lietuvoje starteris yra privalomas. Man Wyeast mielės starteryje atsigavo iš komos tik ketvirtos paros […]
Pirmą kart Wyeast per žioplumą tiesiog supyliau nestarteriavęs. Pilu praplėšęs pakelį, ir tik pliumpt dar vienas maišelis į misą iš jo 🙂 Tik tuomet perskaičiau instrukciją. Laimei Ardennes užgyveno.
🙂 Žinomas dalykas – kai niekas nebepadeda, reikia perskaityti instrukciją.
Dar reiktų pažymėti, kad reikia daryti ne tik starterį, bet ir apsišarvuoti kantrybe. Kad po paros laukimo nekantrūs neišpiltų visko lauk 🙂
Aš dabar kaip tik starterį pasidariau kitam virimui. Lygiai prieš savaitę. Tikiuosi, kad per tiek laiko atsibus mielės po tų vojažų per vandenynus ir po Europą.